Adó 1% diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia fejlesztésére

Segítsen adója 1 %-val, hogy segíthessük a a diszfunkciók (DISZLEXIA, DISZGRÁFIA, DISZKALKULIA) fejlesztését elősegítő terápiák területén!Adója 1%-val támogassa egyesületünk diszfunkciók (DISZLEXIA, DISZGRÁFIA, DISZKALKULIA) fejlesztését elősegítő terápiák területén kifejtett munkáját!

A Táltos Szülőkör Egyesület országosan támogatja, az egyéni képességeket kibontakoztató oktatást, tehetséggondozást, művészetoktatást, sportot. Elsődleges célja, hogy már a kisgyerekkorban megismertesse a fiatalokkal az állatvédelem és a természetvédelem fontosságát. A rászorulóknak gyógypedagógiai, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, logopédia fejlesztő foglalkozásokat, terápiákat szervez. A hátrányos-és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjuknak számos segítséget, ösztöndíjat, szabadidős programokat, táborozásokat stb. biztosít.

Adóbevalláskor kérjük, töltse ki az adóegyszázalék rendelkező nyilatkozatot és adó1%-át ajánlja egyesületünkön keresztül, kiemelten közhasznú feladat megvalósítására! Felajánlott ADÓ 1%-ból befolyt összeg nagy segítséget jelent diszfunkciók (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) fejlesztése területén végzett tevékenységeink megvalósítására!
Minél több adó egy % támogatást kap egyesületünk, annál nagyobb összeggel tudjuk támogatni a fejlesztésre szoruló gyermekeket, családjaikat, annál hatékonyabb munkánk, a diszfunkciók (DISZLEXIA, DISZGRÁFIA, DISZKALKULIA) fejlesztését elősegítő terápiák területén.

Táltos Szülőkör Egyesület

Az 1%-hoz adószámunk: 18463536-1-06

Egyesületünk diszfunkciós fejlesztő tevékenységei közül az alábbiakra szeretnénk felhívni figyelmüket:

A diszkalkulia számolási zavar, mely a tanulási zavar egyik típusa. A gyermek intelligenciaszintje alapján az elvárhatónál lényegesen alacsonyabb teljesítményt nyújt a matematika, illetve a számolás területén.
Jellemzője a különböző számtani műveletek, matematikai jelek, kifejezések, szabályok megértésének; a számjegy, számkép felismerésének, egyeztetésének, ábrázolásának, a számok sorrendiségének, számneveket szimbolizáló számjegyek azonosításának nehézsége jellemző, miközben más teljesítmények (pl.: olvasás, írás) jó színvonalúak. A diszkalkulia egyik lehetséges oka valószínűleg az érzékelés, észlelés folyamatának sérülésében keresendő, mely oka lehet a beszédközpont szervi vagy működéses sérülése. A sérülés bekövetkezhet a születés előtt, a szülés alatt vagy után is. További oka lehet az még örökletesség is.

Diszlexia, diszgráfia

Az olvasás és írás nehézségét diszlexiának nevezik. Diszlexiás az a gyermek, aki jó értelmi képességgel rendelkezik, azonban az általános iskolában a megszokott idő alatt és az ott szokásos gyakorlás mellett nem tanul meg olvasni. Az olvasás, az írás és a helyesírás zavarai (diszlexia, diszgráfa) szorosan összetartoznak. Az összetartozás alapja, hogy olyan képességek fejletlenségére vonatkoznak, amelyek az írott szókép felismeréséhez, a szókép elemei (betűk) közötti kapcsolatok (sorrendiség) percepciójához, illetve a szókép írott megjelenítéséhez szükségesek. Az írás zavarai nem az írás külalakjára, hanem a szótest felépítésére vonatkoznak. Oka lehet a beszédközpont szervi vagy működéses sérülése, mely elsősorban a látási, hallási ingerek felfogásának és azok kapcsolatainak zavarában jelentkezik. A sérülés bekövetkezhet a születés előtt, a szülés alatt vagy után is. Ennek oka lehet az anya terhesség alatti megbetegedése vagy veszélyeztetett terhesség, nehéz, elhúzódó vagy rohamos szülés, illetve szülés után hosszan tartó sárgaság, középfülgyulladás, agyhártyagyulladás. További oka lehet még az örökletesség is. A diszfunkciók (DISZLEXIA, DISZGRÁFIA, DISZKALKULIA) fejlesztését elősegítő terápiák területén kifejtett munkánk nem lenne sikeres az ÖN támogatása nélkül! Adó 1%-nak felajánlása külön terhet, kiadást nem jelent Önnek, csupán arról van szó: meghatározhatja adóegyszázalékának sorsát.

Ha támogatni szeretné a diszfunkciók (DISZLEXIA, DISZGRÁFIA, DISZKALKULIA) fejlesztését elősegítő terápiákat, akkor adó 1 %-val segítse tevékenységünket!

Nyomtassa ki az alábbi rendelkező nyilatkozatot, helyezze adócsomagjába, (- nyilatkozat elektronikus úton történő benyújtása esetén elektronikus űrlapként elektronikus úton továbbítsa- ) s adományozza adója 1 százalékát egyesületünknek, hogy segíthessünk!

Táltos Szülőkör Egyesület

Az 1%-hoz adószámunk: 18463536-1-06

Nyomtatható 1%-os nyomtatvány

Internet oldalunk

Adó 1% és  ÖN ESÉLYT AD!


Köszönjük támogatását, felajánlott adó 1%-át!